Vmbo Leerwerktraject

Voor een beperkte groep leerlingen die moeite heeft met het reguliere onderwijssysteem en aan een aantal voorwaarden voldoet is het mogelijk om geplaatst te worden binnen het Leerwerktraject (LWT). 

Het Elde College heeft binnen deze voorziening diverse mogelijkheden. Een leerling kan de route afsluiten met een diploma vmbo-LWT. Deze vmbo-basisroute is een combinatie van stage en leren. In het LWT krijgen kinderen een opleiding in een beroepsgericht vak. De leerling doet examen in Nederlands en het beroepsgericht vak. Als deze vakken voldoende worden afgesloten, behalen ze het diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg/LWT.
 

 

 

Meerdere routes

Er zijn echter meerdere mogelijkheden om een route te volgen die leidt naar het entree-onderwijs. In alle gevallen gaan we voor maximale talentontwikkeling van de leerling. Deze talentontwikkeling vindt plaats binnen een andere onderwijssetting en biedt een op maat afgestemd onderwijs- en ondersteuningsarrangement; een route die het beste past bij de leerling als voorbereiding op het middelbaar beroepsonderwijs. 


Contact

Putsteeg 4
5481 XT Schijndel
info@eldecollege.nl
073-8200400

Postbus 63
5480 AB Schijndel

Elde College | site by WIS