Coronabericht maandag 16 november 2021

 
Informatie n.a.v. de aanscherping van de corona-maatregelen

Met betrekking tot de aanscherping van de corona-maatregelen heeft de Rijksoverheid gericht op het VO het onderstaande gecommuniceerd:

Daarnaast geldt op het Elde College:

1.5 meter afstand

Voor het onderwijs gelden geen afstand-maatregelen. Wel is voorzichtigheid geboden. Dus houd afstand waar het kan.

Zelftesten

We beschikken over voldoende zelftesten. Leerlingen in Schijndel kunnen deze ophalen bij de leerlingeningang Rode Plein. In Sint-Michielsgestel zijn deze verkrijgbaar bij de conciërge dhr.Jansen. We adviseren om deze zelftesten regelmatig te gebruiken.

Klachten

Het is duidelijk: bij klachten thuisblijven en een pcr-test aanvragen. In afwachting van de uitslag van deze test blijf je thuis. Dit geldt voor leerlingen en medewerkers. Blijkt tijdens de lesdag dat een leerling klachten heeft (hoesten, koorts, een zieke indruk maakt) dan dient de leerling naar huis te gaan. De school  neemt dan contact op met de ouders/verzorgers.

Besmetting

Is onverhoopt sprake van een positieve testuitslag, meld dit dan meteen bij de mentor en volg de aanwijzingen van de GGD. De  GGD voert bron- en contactonderzoek uit. Wij hopen dat een spoedig herstel volgt.

Besmette huisgenoot

Op dit moment is er onduidelijkheid over deze maatregel. Op 13 november werd gecommuniceerd: is een huisgenoot besmet dan volgt voor alle andere huisgenoten thuisquarantaine (ook indien zij gevaccineerd zijn) en na vijf dagen een test. Online heeft de GGD deze maatregel nog niet aangepast. Meer informatie volgt. Voor nu hanteren wij als uitgangspunt: besmetting huisgenoot betekent thuisquarantaine voor alle huisgenoten ook indien zijn immuun zijn/volledig gevaccineerd zijn.

Onderwijs online

Leerlingen die lichte klachten hebben of thuis zijn in afwachting van een testuitslag, maar die wel in staat zijn om onderwijs te volgen sluiten online aan via een buddy in de klas of lesgroep. Via de digitale leeromgeving kunnen vragen gesteld worden. Mentoren maken hierover afspraken in de klassen.

Docenten die preventief thuis zijn verzorgen de lessen (indien mogelijk) online.

Bijeenkomsten en externe activiteiten:

Alle bijeenkomsten en activiteiten die in het belang zijn van de ontwikkeling van de leerlingen gaan door: onderwijsactiviteiten, driehoeksgesprekken enz. Schoolfeesten en andere activiteiten met externen worden verplaatst.

Ventileren:

Houd rekening met het feit dat we regelmatig en goed ventileren. Trek warme kleding aan en zorg voor ‘laagjes’. 


Contact

Putsteeg 4
5481 XT Schijndel
info@eldecollege.nl
073-8200400

Postbus 63
5480 AB Schijndel

Elde College | site by WIS