Waarom Tweetalig Vwo?

Voor tvwo hoef je niet goed in Engels te zijn. Dat leer je bij ons. Bovendien, het is veel meer dan alleen Engels, je wordt uitgedaagd om wereldburger te zijn en we besteden veel aandacht aan persoonsontwikkeling. In de 3e  klas doe je al examen CAE (Cambridge Advanced English), in de 6e haal je het IB-diploma (International Baccalaureate) en elk jaar ga je op reis. Dus.. heb je vwo-advies en een brede belangstelling? Give it a try! 

Wat houdt het in?

Een hoog niveau Engels, veel contacten met het buitenland (internationalisering) en verschillende vormen van lesgeven (didactiek).

1. Engels

Als je in de brugklas komt volg je het gewone vwo programma, maar je krijgt meer dan de helft van je vakken in het Engels. In het begin start je rustig en krijg je naast de uitleg in het Engels ook een korte samenvatting in het Nederlands. Dit wordt richting de kerstperiode steeds meer Engels en na de kerstvakantie spreek je net als je docent 100% Engels. Echt waar!! Het maakt niet uit of je veel of weinig Engels hebt gehad op de basisschool, je leert het heel erg snel.

2. Internationalisering

Behalve dat je goed Engels leert, ga je ook verschillende keren naar het buitenland en heb je contacten met onze internationale partnerscholen. We hebben ook allerlei projecten met deze partnerscholen. Zo hebben we een project met een Duitse school. Er vindt een uitwisseling met deze school plaats en in de aanloop is er al sprake van contacten tussen de leerlingen over en weer. Maar we beginnen eerst rustig met twee dagen en een overnachting in Canterbury in de 1e klas. Dan ben je met je klas twee dagen op pad en ga je onder andere naar de kathedraal van Canterbury en heb je ook nog wat vrije tijd.

Er zijn nog meer activiteiten zoals een high tea, waar je de hele dag typische Engelse gerechten maakt met je klas die je 's avonds op eet met je ouders en docenten. Of een cricket en rugby clinic bij gym. Daar leer je van  professionele spelers het spel. En als je geluk hebt mag je zelf deelnemen aan de landelijke cricket match van het Nuffic waar je tegen leerlingen van andere tweetalige scholen speelt. In 2014 is het Elde College landskampioen cricket geworden van alle tweetalige scholen! Of wat dacht je van theater? We hebben verschillende Engelse theatergroepen (Big Wheel, Phileas Fogg and Marc Norris) die onze school bezoeken en met jullie aan de gang gaan. Van een ontbijtshow tot Shakespeare! En natuurlijk hebben we ook nog onze musicalklas. 

In de tweede vieren we Thanksgiving, een typische Amerikaanse feestdag in november. Voor Amerikanen begint dan hun feestseizoen dat ze afsluiten met kerst en nieuwjaar. We organiseren ook elk jaar een kerstactie, een sponsorloop of een andere klassenactiviteit. In de bovenbouw hebben we het legendarische Amnesty International Christmas Night, waar je een nacht voor het goede doel op school doorbrengt met van alles: film kijken, video-gamen en brieven schrijven voor Amnesty International. De nacht sluiten we af met een gezamenlijk ontbijt in de vroege ochtend. 

3. Verschillende manieren van lesgeven

We weten dat mensen op allerlei mogelijke manieren leren. Dat betekent naast normale lessen ook veel (vakoverstijgende) projecten, ict-activiteiten, gastsprekers, workshops en samenwerkingsverbanden met andere scholen. Op deze manier stimuleren we samenwerken en reflecteren en daarnaast proberen we interesses aan te wakkeren waarvan je niet eens wist dat je had! 

4. Vervolgonderwijs

Op het tweetalig vwo leren we je vloeiend Engels te beheersen. Veel beter dan de meeste andere kinderen in Nederland. Heb je daar wat aan? Natuurlijk!  Als je ná de middelbare school je schoolloopbaan vervolgt, verwachten ze van je dat je zelfstandig bent. Je zult ook zien dat de meeste boeken en colleges in het Engels zijn.  En steeds meer universitaire studies zijn helemaal in het Engels. Als je op het Elde College het tweetalig vwo hebt gedaan, heb je meer kans om op buitenlandse universiteiten of hogescholen toegelaten te worden. Over avontuur gesproken....

5. Internationaal bedrijfsleven

Veel bedrijven in Nederland hebben contacten met het buitenland. Als je later een baan krijgt, is de kans groot dat je in contact komt met buitenlandse bedrijven. Miscchien ga je wel in het buitenland werken. Je snapt dat bedrijven daarom graag zelfstandige mensen in dienst nemen, die het Engels uitstekend beheersen en op school veel internationale contacten gelegd hebben.

Maakt dit alles je enthousiast? Kijk maar eens verder op: www.ikkiestto.nl (een website van het Nuffic) of kom naar een van de workshops die het Elde College tijdens Cool Campus aanbiedt. Voor vragen mail je naar tvwo@eldecollege.nl


Contact

Putsteeg 4
5481 XT Schijndel
info@eldecollege.nl
073-8200400

Postbus 63
5480 AB Schijndel

Elde College | site by WIS