Havo

Kun je goed leren, maar wil je wel wat doen met wat je hebt geleerd? Dan is het havo op je lijf geschreven. Het is een goede opleiding die je in vijf jaar voorbereidt op het hoger beroepsonderwijs (HBO) en rekening houdt met jouw talenten. Het aanleren van vaardigheden die je daarvoor nodig hebt, staat centraal.

 

HACO-school

Het Elde college is aangesloten bij het landelijke netwerk Havisten Competent (HACO). Het volgen van een opleiding is meer dan het behalen van een diploma alleen. Door middel van het aanleren van vaardigheden (samenwerken, presenteren, reflecteren, oplossingsgericht werken, etc.) worden leerlingen voorbereid op het vervolgonderwijs en wordt het leren afwisselend en daarmee motiverend. Ook het LOB-traject (Loopbaanoriëntatie en -begeleiding) besteedt uitgebreid aandacht aan vaardigheden, wat je leuk vindt en waar je goed in bent. De terugkoppeling van de vervolgopleidingen geeft aan dat leerlingen van HACO-scholen beter voorbereid zijn op het vervolgonderwijs en minder vaak afhaken of wisselen van opleiding.

Extra keuzemogelijkheden in de onderbouw

In de onderbouw (klas 1 t/m 3) kun je naast het reguliere programma extra lessen volgen die passend zijn bij je interesse en ambitie. Zo is er in klas 1 en 2 een sportklas en een musicalklas

Extra keuzemogelijkheden in de bovenbouw

In het vierde en vijfde leerjaar volg je een passend profiel afhankelijk van je interesses. Als aanvulling op het profiel zijn er diverse extra keuze mogelijkheden:

Havo op locatie Sint-Michielsgestel

Ook op onze locatie in Sint-Michielsgestel is het mogelijk om de havo te volgen. We bieden de opleiding echter alleen aan in de onderbouw (leerjaar 1 t/m 3). Dat betekent dat je in de bovenbouw doorstroomt naar havo 4 in Schijndel of naar een andere school.


Contact

Putsteeg 4
5481 XT Schijndel
info@eldecollege.nl
073-8200400

Postbus 63
5480 AB Schijndel

Elde College | site by WIS