Sportklassen

Sport je graag en houd je van een nieuwe uitdaging? Kies dan voor onze sportklas!

De sportklassen bieden we aan binnen de richtingen vwo, havo en vmbo op de locatie Schijndel. Je start in de brugklas op het niveau dat bij je past. Het maakt dus niet uit in welke brugklas je zit.

Lesprogramma

Naast jouw reguliere lesprogramma krijg je 2 uur extra bewegingsonderwijs per week. Tijdens deze lessen maak je kennis met trendsporten zoals kinball, freerunnen of padel. Bovendien staan er jaarlijks 8 bijzondere sportieve activiteiten op het programma. Het schooljaar heeft 4 perioden. Iedere periode wordt afgesloten met een buitenschoolse activiteit. Denk bijvoorbeeld aan klimmen, trampolinespringen en waterskiën op een bijzondere locatie.

Meer dan sporten alleen

Naast het sporten volg je een extra verdiepend programma waarbij je je bezighoudt met gezondheid, voeding en sociale vaardigheden zoals samenwerken, hulpverlenen, leidinggeven, organiseren en omgaan met verschillen. Een sportklas is niet alleen een goede voorbereiding op verschillende vervolgopleidingen zoals Cios en ALO, maar ook voor paramedische en uniforme beroepen zoals politie, brandweer en marechaussee.

Sportief en de juiste sportmentaliteit

Het is niet zo dat je alleen aan de sportklas kunt deelnemen als je een geweldige sporter bent. Veel belangrijker is dat je sportief bent, een goede sportmentaliteit hebt en gemotiveerd bent om nieuwe sporten te proberen. 

Aanmelden en selectie

Als je bent aangenomen op onze school, krijg je een uitnodiging voor een sportmiddag. Tijdens deze sportmiddag kijken de docenten LO (lichamelijke opvoeding) of je beschikt over voldoende basisvaardigheden. Ook vragen we naar jouw motivatie voor de sportklas en vertellen we meer over de inhoud van het programma, zodat we goed weten wat we van elkaar kunnen verwachten.

Verplichte ouderbijdrage

We willen graag alle leerlingen de kans geven om aan de sportklassen deel te nemen. Vandaar dat de eigen bijdrage van ouder(s)/verzorger(s) voor deelname aan de sportklassen beperkt is tot € 185 per jaar. Daarvan worden diverse clinics en externe sportieve activiteiten bekostigd.

Je houdt van sporten? Je bent geïnteresseerd in alles wat met sport te maken heeft? Je denkt dat extra sport voor jou een extra motivatie is? Dan is de Elde College Sportklas de echt iets voor jou!


Contact

Putsteeg 4
5481 XT Schijndel
info@eldecollege.nl
073-8200400

Postbus 63
5480 AB Schijndel

Elde College | site by WIS