Musicalklas


Sta jij graag op het podium en steel je de show met muziek, dans of toneel? Kies dan voor de musicalklas van het Elde College in Schijndel!


Vanaf augustus 2020 kunnen de nieuwe brugklasleerlingen vmbo, havo en vwo starten in de musicalklas. Je volgt  iedere week 2 extra lessen muziek, drama en dans. Dat doe je in 3 blokken van 10 lessen. Ieder blok sluit je af met een optreden of een open les. Aan het eind van het schooljaar wacht een groot spektakeloptreden dat je samen met alle medeleerlingen vorm gaat geven. Natuurlijk komen je familie, klasgenoten en vrienden naar je kijken!

Naar het theater

Naast acteren, zingen en dansen is er ook aandacht voor presenteren, organiseren en communiceren. En we gaan er op uit. Zo bezoeken we een theater waar je een kijkje achter de schermen krijgt en zullen we twee voorstellingen bijwonen.

Doorstromen naar 2e leerjaar Musicalklas

De wekelijkse lessen worden verzorgd door externe professionals en door onze eigen docenten. Aan het einde van het schooljaar gaan we na wat je allemaal geleerd hebt en hoe je je hebt ontwikkeld, daarnaast ontvang je een certificaat van deelname. Ben je positief en gemotiveerd: dan kun je ook in het tweede leerjaar doorgaan in de musicalklas!

Elde Musical

Vorig schooljaar was de High School Musical van het Elde College een groot succes. In 2021 zullen we weer een grote musical opvoeren. Natuurlijk gaan we ervan uit dat de leerlingen uit de musicalklas daarin een rol spelen of meedoen in de schoolband. Ook zullen er optredens zijn bij het Elde Open Podium en bij de Orion Music Award.

Aanmelding

De aanmelding verloopt als volgt:

  • In maart 2020 kun je je aanmelden voor de brugklas van het Elde College van onze school.
  • Bij de aanmelding kun je niet alleen kiezen voor een afdeling maar ook voor een van onze bijzondere projecten (sportklas, tweetalig vwo, musicalklas).
  • Als je bent aangenomen voor de brugklas word je gevraagd om een motivatiebrief te schrijven en word je uitgenodigd voor een intakegesprek voor de musicalklas.
  • Daarna word je definitief geplaatst.

Bijeenkomst Musicalklas

Op woensdag 10 juni 2020 vindt een speciale bijeenkomst plaats voor alle kinderen die zich hebben aangemeld voor de Musicalklas.
> Lees hier de brief die 27 mei is verstuurd aan de aangemelde leerlingen.

Ouderbijdrage

We willen graag alle leerlingen de kans geven om aan de Musicalklas deel te nemen. Vandaar dat de eigen bijdrage van € 100 van de ouders vragen voor deelname.


Contact

Putsteeg 4
5481 XT Schijndel
info@eldecollege.nl
073-8200400

Postbus 63
5480 AB Schijndel

Elde College | site by WIS