Aanmelden schooljaar 2023-2024

Aanmelding en inschrijving

De inschrijving voor de brugklas voor schooljaar 2023-2024 vindt plaats op 8 en 9 maart 2023. Hiervoor vragen wij eerst u het online aanmeldingsformulier in te vullen en een afspraak in te plannen.

Voor praktijkonderwijs geldt een andere procedure. Lees daarover hier meer. 

Stappenplan:

  1. Online aanmeldformulier

U kunt uw kind aanmelden voor leerjaar 2023/2024 door ons online aanmeldformulier in te vullen. U krijgt van ons een ontvangstbevestiging. Na het ondertekenen ontvangt u het aanmeldformulier retour. Dit is tevens de bevestiging dat wij uw aanmelding goed hebben ontvangen.

Ondervindt u problemen bij het invullen van het formulier? Dan kunt u een e-mail sturen naar info@eldecollege.nl met hierin uw naam, adres en woonplaats. Wij sturen u dan een papieren aanmeldformulier en antwoordenvelop toe. Mocht u begeleiding nodig hebben bij het invullen van het aanmeldingsformulier, laat het ons weten.

  1. Extra ondersteuningsbehoefte

Is er sprake van een extra ondersteuningsbehoefte? Vraag dan eerst een gesprek aan met één van de ondersteuningscoördinatoren om te bespreken wat uw zoon/dochter nodig heeft en wat het Elde College kan bieden. Stuur hiervoor een e-mail naar brugklasdossier@eldecollege.nl. Onderzoeksrapporten kunt u ook naar dit emailadres sturen.

  1. Inschrijven op school op 8 of 9 maart 

Wij ontvangen u graag samen met uw kind op onze locatie in Schijndel of Sint-Michielsgestel om het door u ingevulde digitale aanmeldformulier met elkaar door te nemen op een van de persoonlijke inschrijfmomenten. Teken in op een van de onderstaande tijdsloten.

Selecteer hier een locatie en tijd

Na de inschrijving gaat de toelatingscommissie aan de slag. Wij gaan naar de basisscholen voor de ‘warme overdracht’ en controleren de aanmelding en het advies voordat we uw kind definitief mogen inschrijven. Net voor de meivakantie ontvangt u de bevestiging van plaatsing. Uw zoon/dochter ontvangt daarna een uitnodiging om op woensdag 14 juni kennis te maken met zijn/haar mentor en klasgenoten.

Aanmeldingen praktijkonderwijs 

Leerlingen met een advies praktijkonderwijs of vmbo basis/praktijkonderwijs kunnen zich aanmelden voor de vmbo basis /praktijkonderwijs brugklas. U kunt telefonisch een afspraak maken voor een intakegesprek op het praktijkonderwijs. In het intakegesprek laten we ouders en leerling kennismaken met praktijkonderwijs en nemen we met u de aanmeldingsprocedure door. Ouders worden verzocht om zo snel mogelijk een afspraak te maken. Hiervoor kunt u bellen naar 073-8200400. 

Heeft u vragen? Stel ze gerust via info@eldecollege.nl.


Contact

Putsteeg 4
5481 XT Schijndel
info@eldecollege.nl
073-8200400

Postbus 63
5480 AB Schijndel

Elde College | site by WIS